Veltman Racing
Eynattenstraat 23
NL-6367CV Voerendaal
+31 455752724
+31 653786492
info@veltmanracing.nl

Circuits

De lengte van de circuits ligt tussen de 800 meter en 2 kilometer. De circuits zijn deels verhard en deels onverhard. Een belangrijk kenmerk van de circuits is de startgrid, welk in het verlengde ligt van een rechte lijn of grote bocht. Dit wil zeggen dat de volgende starters zich al kunnen opstellen terwijl de vorige nog aan het racen zijn. De finish is op die rechte lijn.

Die wisselende soorten wegdek zijn kenmerkend voor de rallycross. Omdat de onverharde gedeelten er bij droogte of regen steeds anders bijliggen ontstaat er telkens weer een bijzonder spectaculair strijd van zowel auto's als stuurmanskunst. De eerste 30 meter vanaf de start moet verhard zijn en tot de eerste bocht moet de afstand minstens 100 meter bedragen. Het circuit moet overal 10 tot 25 meter breed zijn en van de start tot de eerste bocht mag er geen versmalling zijn.
 
Een aantal circuits bezit een zogenaamde jokerlap, een iets tragere variant (bijvoorbeeld een stuk onverhard buitenom een geheel of deels verharde bocht) die de rijders in elke reeks en in de finale één keer moeten nemen. De ronde met jokerlap moet minstens twee seconden langer duren dan een ronde zonder jokerlap. Dit op de spanning in de strijd nog meer te verhogen.
Verder vindt u op deze pagina overzicht van diverse circuits.


Eurocircuit Valkenswaard

Lengte: 1.003 m
Breedte: 11-15 m
Verhard: 60%
Onverhard: 40% 

Meer informatie: www.eurocircuit.nl

Duivelsberg, Maasmechelen (B)

Lengte: 980 m
Breedte: 12-17 m
Verhard: 60%
Onverhard: 40%

Meer informatie: www.duivelsbergcircuit.be

Croft
Croft, (GB)

Uitgebreide informatie: www.croftcircuit.co.uk

Lyddenhill (GB)

Lengte: 1 mile

Meer informatie: www.lyddenhill.co.uk

Estering - Buxtenhude (DE)
Lengte: 945 m
Breedte: 10,5 - 16 m
Meer informatie: www.estering.de