Veltman Racing
Eynattenstraat 23
NL-6367CV Voerendaal
+31 455752724
+31 653786492
info@veltmanracing.nl

BK Maasmechelen - Duivelsbergcircuit

Alweer de derde wedstrijd in Maasmechelen. Met zaterdag Claudia aan de start in de Saxo en zondag Willem in de C2 en Claudia en Sem in de RST. 

Door de hevige regen was het circuit erg nat en glad. Ondanks het slechte weer wist Claudia een derde plaats in de B-finale te behalen. 

Zondagmorgen was het weer beter gezind en het droog, echter de baan was nog erg nat. Tijdens de eerste manche had Willem een goede start. Direct na de eerste bocht moest hij afremmen om zijn voorgangers te ontwijken. Willem ging direct jokeren en wist als eerste over de streep te komen. Een achtste tijd in deze manche. In de tweede manche werd Willem achtervolgd door de pechduivel. In de tweede ronde brak zijn stuurstang in het hellegat en kwam hij tegen de vangrail tot stilstand. De auto had behoorlijke schade, dit was helaas niet meer te reparen om de derde manche te kunnen rijden.

Voor Claudia was de spanning voor het kampioenschap gezakt, ze is in haar RST kampioen 2015. Dit weekend ging het voor de dagzege. Ook voor Claudia pech dit weekend, tijdens de finale behoorlijke schade en moest haar wedstrijd staken. Sem wist er gelukkig tussendoor te glippen en kon zijn weg goed vervolgen, een mooie vijfde plaats dit weekend voor Sem.